Deneysel Liderlik Atölyesi (DELİ-e), bireyin kişisel yeteneklerini deneyimlemesinin, pratik uygulamalar ile öz gözlemlemesini arttırmasının ve bu bilgilerin yaşam adımlarına destek olmasının hedeflendiği bireysel liderlik atölyesidir.
Deneysel Liderlik İçeriği Nedir?
DELİ-e, bireysel çalışmalar ve alt grup çalışmaları içeren sunum, atölye, ön hazırlık ile süreç sonu kompozisyonları barındıran geri bildirim süreçleri ile desteklenen çalışmalardan oluşur. Katılımcıların deneysel atölye sürecini yaşamaları ve öğretileri hayatlarına taşımaları arzu edilir. Atölyelerde katılımcılardan proaktif olmaları, iyi bir dinleyici olmaları ve atölyelerde paylaşımcı yapıda çaba göstermeleri, atölye süresince kendi öz değerlendirmelerini samimiyetle yapmaları istenir. Atölye formatı da bu isteği yaratacak kurgu ile tasarlanmıştır.
Katılımcıların bireysel liderliği bir süreç, paylaşım, ortak payda, ortak yeti ve destek çalışması olarak görmesi hedeflenir. Çalışma içinde; üretim, yaratım, süreç katılımı ve değerlendirilmesi, geri bildirim yetisi, sürdürülebilir iletişim, deneyimsel aktarım/paylaşım, öznel adım, özeleştiri / öz gözlemlemede gerçekçilik ve bireyin kendi yaşamına liderlik etmesinden başlayan açılımlar esas alınır.
Atölye 16-23 yaş arası minimum 50 maksimum 100 öğrenci için planlanmıştır ve 2 gün olarak uygulanır.
DELİ-e Nasıl Uygulanır?
DELİ-e, yedi (7) bölümlük bir çalışma içerir. Deneysel atölyeler, aşağıdaki başlıklarda süreç eğitmeni ile katılımcılar arasında yapılan çalışma ile yürütülür.
Kendinle İletişim Yetisi Atölyesi
Yaşamının Lideri Olma Atölyesi
Liderlik Örnekleme Atölyesi
Profesyonel Liderlik Atölyesi
Sanal Liderlik ve Sosyal Liderlik Örnekleme Atölyesi
Liderde Güç ve Karakter Kavramı
Öznel Liderlik Deneyimi
HAZIRLAYAN
GİD Ekibi
Psikolog – Selim Eraydın / Felsefe Öğretmeni – Recep Altınordu / Psikolog – Aylin Erbahar /