YÖRESEL TASARIM HAFTASI’20 BERGAMA

Değerli Tasarımcılar,

5000 yıllık tarihi, çok katmanlı kültürel yapısı ve UNESCO Dünya Mirası listesindeki varlığı ile Bergama, tasarımcıları Bergama’ya çağırıyor, yöresel tasarımları onlarla gerçeğe dönüştürüyor.

Yöresel Tasarım Haftası’20, Bergama’da Güzel İşler Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen yöresel tasarım üzerine bilgi, performans ve tasarım haftasıdır. 2019 yılında Yöresel Tasarım Haftası’nda “Nerede Oturuyorsun?” temasını işledik. Bu yıl da temamızı “Ne Giyersin?” olarak belirledik. Tema doğrultusunda Bergama’dan ve farklı şehirlerden katılımcılardan tişört tasarımlarını yöresel doku etkisinde tasarlamasını arzu ediyoruz.

1-8 Kasım tarihleri arasında ürünleri sergileyip, atölyeler düzenleyeceğiz. Yörenin özelliklerini taşıyan ürünleri kullanmak isteyen insanların ihtiyaçları gözetilerek tasarlanan tişört tasarımlarını alacağız ve içlerinden üç tanesi üretilmek üzere seçmek istiyoruz.

Güzel işler Derneği (GİD) olarak bizler; Bergama’da sosyal etki hedefi ile üreten, geliştiren ve paylaşan, düşünsel ve uygulama temelli atölyeler kurgulayarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.