Güzel işlerin peşinde koştuk.

Güzel İşler Derneği olarak, Bergamalı kadınların üretim ve iş gücünü desteklemek için 39. İstanbul Maratonu’nda koştuk.

Bu yıl 125 bin kişinin katıldığı 39. İstanbul Maratonu’nda birçok sivil toplum örgütü çeşitli çalışmalara destek sağlamak için koştu. Güzel İşler Derneği olarak da kültürel zenginliğin yemeklere yansıdığı Bergama’da Değiş Tokuş Mutfak Atölyesi ile hem Bergama Mutfağı’nı keşfedip tanıtmayı hem de deneyim ve bilgi paylaşım ağı oluşturarak kadınların üretimine destek olmayı hedefliyoruz.

Değiş Tokuş Mutfak Atölyesi, Bergama’daki kadınların iş gücünü geliştirerek üretmelerini destekleyen bir çalışma. Maratona Güzel İşler Derneği adına katılan 30 genç bu atölyenin kurulması için koşarak bağış topladılar ve toplanan bağışlar tamamen bu atölyenin gerçekleştirilmesine harcanacak.

Geçtiğimiz yıllarda çok katmanlı kültürel yapısı ile UNESCO Tarihi Mirası listesine alınan Bergama hem tarihî kültürel geçmişi hem de yerel üretimleriyle farklı bir zenginliği barındırıyor.  Bölge, Bakırçay Ovası ve Kozak Yaylası’ndaki doğal üretimler sayesinde zengin bir mutfağa sahip. Güzel İşler Derneği de bu yerel üretimlerin desteklenmesi ve bu mutfak kültürünün açığa çıkarılarak kadınların üretimlerini desteklemeyi amaçlıyor.

Değiş Tokuş Mutfak Atölyesi için destek kampanyası 30 Kasım’a kadar devam edecek.