Güzel İşler Derneği İsveç’te

Güzel İşler Derneği uluslararası paydaş çalışmaları kapsamında Kasım 2019’da İsveç’e ziyaret gerçekleştirdi. Çalışma alanı eğitim, kültür, sanat, masal, çocuk ve gençlik olan sivil toplum kuruluşları ziyaret edildi.

Kulturhuset : @kulturhuset

İçinde tiyatro sahnesi, kütüphanesi bulunan birçok tasarım, eğitim, sanat ve edebiyat çalışmasının yürütüldüğü bir merkez. 10-13 ve 14-25 yaş arası gençlerle de çalışan bu merkez Stockholm Belediyesi bünyesinde çalışıyor.

Subtopia: @subtopia

Stockholm’de bulunan kurum belediye tarafından düzenlenip bir sosyal girişimcilik merkezine dönüştürülmüş.Gençlik ve sanat çalışmalarına destek veriyor.

Fryshuset: @fryshuset

Avrupa’da önemli sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Stockholm merkezli vakıf, çocuk ve gençlerin eğitim/öğrenim çalışmaları için alternatif merkezler kurup işletiyor. Binlerce öğrenci bu alanlardan faydalanıyor.

Skansen Müzesi: @skansen

Stockholm’de kültür, yaşam, doğa, tarih ve masal odaklı tema alanı olarak inşa edilmiş, dünyanın ilk açık hava müzesi olan Skansen,İsveç kültürel mirasını koruma temel fikriyle kurulmuş.Dünyada birçok açık hava müzesine örnek adımları yürütmektedir.

Berattarministeriet: @berattarministeriet

Stockholm’de bulunan Masal Bakanlığı Vakfı ülkede çocuk eğitimi ve öykü temelli öğrenme yöntemleri konusunda çalışmalar yapmaktadır.

Ziyaretin en dikkat çekici noktaları iki ülke arasındaki sosyo ekonomik ve eğitim alanındaki farklılıklar olarak görülmekte. Çocuklar küçük yaştan itibaren aile içinden başlayarak eğitime tabii tutulmaktadır.

Ziyaret edilen sivil toplum kuruluşlarıyla Bergama’da ve uluslararası çeşitli projelerde ve çalışmalarda, işlevsel bilgi paylaşımı konusunda adımlar atıldı.