Yöresel Tasarım Haftası’20 tasarımlarında mansiyon alan T-shirtler belli oldu.

“Ne Giyersin?” temasıyla yola çıkılan Yöresel Tasarım Haftası’20 sonuçlandı. 5 tasarımcı Ahmet Arıkan, İlknur Efeoğlu, Melisa Özdilek, Pergamon Bisiklet Kulübü ve Zeynep Melisa Ulaş’ın 7 performansı jüri değerlendirmesinden mansiyon aldı.

Yöresel tasarım üzerine bilgi, performans ve tasarımın konuşulduğu bir haftanın sonunda tasarım t-shirtler jüri karşısına çıktı. Tasarım sahiplerinin rumuz ve kod adları kullanarak katıldığı yarışmada jüri, tasarımların kime ait olduğunu bilmeden değerlendirme yaptı.

GİD olarak değerlendirme sonucu dereceye giren bazı tasarımları basıp Bergama’ya ve GİD’in yürüttüğü çalışmalara sosyal fayda yaratmak için temin edilmesine imkan sağlayacağız.

GİD’in iki yıldır sürdürdüğü bir çalışma olan Yöresel Tasarım Haftası, 2019 yılında “Nerede Oturuyorsun?” temasını işlemişti. 2020 yılında “Ne Giyersin?” temasıyla 5000 yıllık tarihi, çok katmanlı kültürel yapısı ve UNESCO Dünya Mirası listesindeki varlığı ile Bergama’nın t-shirtünü yöresel doku etkisinde tasarlanması istendi. Yöre özelliklerini taşıyan 7 tasarım, Bergama’da çocuklar, gençler, tasarım uzmanları ve akademisyenlerden oluşan 16 kişilik jüri değerlendirmesinden mansiyon aldı.

GİD olarak seçilecek bazı tasarımların üretilmesini hedefliyoruz. İnanıyoruz ki, basılan tasarımlar dernek çalışmalarında sosyal fayda sağlarken yöre tanıtımına da katkı sunacak.

GİD ailesi olarak; tüm başvuru yapanlara, seminer verenlere, tasarım yapanlara, Güzel İşler Derneği içinde gönüllü süreç yürütenlere, jüri üyelerine ve arka planda farklı katkıları ve motivasyonları ile destek veren arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.