Bergama, Ege’de engelsiz arkadaşlıkların koordinasyon merkezi oldu.

Bergama’da kurulu Güzel İşler Derneği, özel gereksinimli bireylerle arkadaşlık programı yürüten Best Buddies Turkey’in Ege Bölgesi’ndeki çalışmalarını 30 Nisan 2020 tarihinden itibaren Bergama’dan yürütmeye başladı.

Best Buddies, kendini; zihinsel ve gelişimsel engeli olan 200 milyon insanın sosyal, fiziksel ve ekonomik izolasyonunu sona erdirmeye adamış, 53 ülkede 1.3 milyon gönüllüsü olan uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur.

Türkiye’de 10 yıldır 67 okul 6.000 öğrenci 5 il ve 15 kişilik gönüllü ekip ile Alternatif Yaşam Derneği tarafından yürütülen Best Buddies Turkey’in Ege Bölgesi koordinasyonu 15 yıl boyunca Güzel İşler Derneği işbirliği ile yürütülecek.

Ege Bölgesi’ndeki iller Aydın,İzmir,Manisa,Afyonkarahisar,Muğla,Denizli,Uşak ve Kütahya’daki okullar ve kurumlar Best Buddies Turkey gönüllüsü olmak için www.guzelislerdernegi.org adresinden GİD Ekibine ulaşabilirler.

SOSYAL MEDYA: @guzelislerder